L'elefant lingüístic. Siguem un sol poble (Col·lecció Nou País Book 4) (Catalan Edition) por Miquel Gil

L'elefant lingüístic. Siguem un sol poble (Col·lecció Nou País Book 4) (Catalan Edition) por Miquel Gil

Titulo del libro : L'elefant lingüístic. Siguem un sol poble (Col·lecció Nou País Book 4) (Catalan Edition)
Fecha de lanzamiento : May 2, 2016
Autor : Miquel Gil
Número de páginas : 52
Editor : BonPort Edicions

Descargue o lea el libro de L'elefant lingüístic. Siguem un sol poble (Col·lecció Nou País Book 4) (Catalan Edition) de Miquel Gil en formato PDF y EPUB. Aquí puedes descargar cualquier libro en formato PDF o Epub gratis. Use el botón disponible en esta página para descargar o leer libros en línea.

Miquel Gil con L'elefant lingüístic. Siguem un sol poble (Col·lecció Nou País Book 4) (Catalan Edition)

Què passaria si féssim el castellà oficial en la Catalunya independent? Seria possible mantenir el català en equilibri amb la llengua de Castella? Seríem un país més cohesionat, més igualitari, amb una identitat compartida, més just, tal com alguns proclamen?

Per a Miquel Gil, la resposta a totes aquestes preguntes és un «no» rotund. Basant-se en sòlids referents de la biologia evolutiva, l'antropologia i el pensament polític, Gil argumenta que la continuïtat del castellà a Catalunya reforçaria el dualisme identitari de la ciutadania i tindria conseqüències molt negatives tant per a l'estabilitat de les institucions del nou estat com per als mateixos ciutadans. Per evitar-ho, Gil proposa l’oficialitat única del català com a clau de volta d’un model d’assimilació eminentment socialitzador i educatiu, que respectaria els drets individuals de tothom però alhora permetria revertir el procés de substitució lingüística que pateix la nostra llengua. El català exerciria, de nou, la funció inclusiva i integradora que tradicionalment li hem atribuït, i contribuiria a eliminar la divisió nacional de la nostra societat.

Libros Relacionados